Home > General > La política mou el mercat

La política mou el mercat

18/01/2017

La segona sessió de la setmana tornava a estar dominada pels comentaris dels principals polítics anglosaxons. Les borses van cotitzar en un general amb baixades lleugeres excepte el cas de la borsa anglesa, que va baixar amb major contundència. En aquest cas influenciada per un rebot de la lliura anglesa després de fer mínims dels darrers 30 anys en relació amb el dòlar americà (apreciació de la jornada de 2,8% respecte del dòlar). El president electe americà, Donald Trump, va comentar que la divisa americana estava massa forta. Això portava que el dòlar es depreciés respecte de l’euro i anés a buscar nivells d’1,07. Als Estats Units, les companyies que pitjor comportament registraven eren les del sector financer i les del sector sanitari. L’or considerat metall preciós i actiu refugi va tornar a protagonitzar una sessió alcista, sumant així la setena con­secutiva. Normalment té una correlació inversa molt forta amb el dòlar americà. Fins demà!

Categories: General Tags: