Home > General > ‘Flash crash’

‘Flash crash’

08/10/2016

La jornada d’ahir va començar agitada al mercat de divises. El flash crash és el nom que atribueixen a aquest tipus d’esdeveniments inesperats de dava­llades importants en poc temps. La lliura esterlina en la seva referència contra el dòlar americà patia una caiguda del 6%. La premsa econòmica comentava inicialment que la causa podia haver estat a causa d’un fat finger (un error humà en l’operativa de la transacció). No obstant això, finalment s’atribuïa el fet a una venda de GBP que no va trobar contrapartida a altes hores de la matinada (ja que els mercats més líquids estaven tancats), i feia moure bruscament la lliura a la baixa. Com era d’esperar, les declaracions de la primera ministra britànica de dilluns tampoc no ajuden a l’estabilitat europea. Als Estats Units, una de les dades més esperades de la setmana publicava lleugerament per sota de l’estimació del consens. L’atur del setembre es fixava en el 5% davant l’anterior dada, marcada en el 4,9%. Seguirem atents. Bon cap de setmana.

Categories: General Tags: