Home > General > Una brisa tranquil·la s’apodera del mercat

Una brisa tranquil·la s’apodera del mercat

30/01/2016

Era el torn del Banc central de Japó. A diferència de la Fed amb la seva darrera comunicació, aquest cop no va decebre. La seva decisió d’adoptar tipus d’interès negatius als dipòsits bancaris efectuats al BOJ per afavorir el creixement de la tercera economia del món, es va sumar a la ja actual estratègia de compres a través del QE. A més a més, la jornada va deixar un bon registre del PIB nord-americà aquest trimestre al 0,7% (tot i que per sota del que s’esperava) i va tancar amb un creixement anual del 2,4% l’exercici del 2015. Aquestes notícies, juntament amb una generalitzada presentació de resultats empresarials a l’alça, va impulsar els parquets internacionals a registrar augments. En el cas Espanyol, el valor que va obtenir una millor evolució va ser Gamesa, causat per l’interès que Siemens va mostrar per unir forces i crear un gegant en el sector de les energies renovables.

Categories: General Tags: