Home > General > Una setmana amb el punt de mira a EUA

Una setmana amb el punt de mira a EUA

26/01/2016

La setmana passada, les borses internacionals van estabilitzar els seus registres gràcies principalment a la confluència de tres factors claus. El BCE va saber transmetre un missatge tranquil·litzador, i va deixar entreveure que probablement adopti noves mesures de política monetària durant el març. Els parquets Xinesos, després de publicar les seves dades de PIB en 6,8% (una dècima per sota del consens) també es van estabilitzar, si és veritat que, mostraven desacceleració en la seva economia, encara que de manera gradual i en línia amb el que s’esperava. Per últim, el factor més important, el preu del petroli va superar de nou els 30$, i va recuperar un 11,28% en tan sols una setmana. Per a aquesta setmana, s’espera la reunió per part de la Fed, encara que ho tindrà una mica més difícil que el BCE per animar els mercats, ja que podria posar de manifest els riscos latents en la seva economia, cosa que allunyaria l’expectativa d’una nova pujada de tipus d’interès.

Categories: General Tags: