Home > General > En espera dels Reis d’Orient

En espera dels Reis d’Orient

06/01/2016

Es relaxa la situació als mercats en la segona sessió de cotització de l’any després de la generalitzada davallada durant dilluns als parquets mundials encapçalada per la desacceleració xinesa. Els mercats europeus respiren amb uns tancaments moderadament positius respecte a la darrera cotització. No obstant això, les borses asiàtiques han seguit tancant amb lleugeres pèrdues. Les caigudes del Shanghai Composite d’ahir es van limitar al 0,26%.
En el cas del selectiu espanyol, la jornada d’ahir va posar fre al pitjor inici des del 1997. La bona dada del mercat laboral, que ha registrat el major augment en afiliats a la seguretat social des del 2006, deixa l’IBEX en 9.335 punts amb un comportament del 0,24% encapçalats per la siderúrgica Arcelormittal amb el 6,04%. El pitjor comportament ha estat Banco Popular amb una davallada del 2,90%.
L’índex de referència alemany així com el CAC-40 també es mantenen plans amb repunt del 0,26% i 0,34%, respectivament. Per altra banda, el barril de Brent se situa per sota dels 37 dòlars malgrat la incertesa diplomàtica d’Orient Mitjà, ja que, a la decisió d’Aràbia Saudita de trencar relacions amb Iran, s’hi sumen els Emirats Àrabs, Sudan i Bahrain.

Categories: General Tags: