Home > General > Yellen no apuja els tipus, els mercats baixen

Yellen no apuja els tipus, els mercats baixen

19/09/2015

Darrerament els divendres estan sent relativament negatius per als principals mercats. Ahir es van unir vàries coses: dia de venciment de futurs i la decisió que va prendre la Fed respecte als tipus d’interès. Janet Yellen no va apujar-los i va seguir amb el seu tarannà dovish. Encara que els mercats descomptaven una menor probabilitat de pujada dels tipus a causa dels darrers esdeveniments del mercat, com ara la incertesa sobre el creixement de la Xina, la rebaixa de ràting del Brasil i algunes xifres macroeconòmiques nord-america­nes més fluixes, el fet d’apujar els tipus encara que de forma simbòlica hauria donat a entendre que la recuperació està sent sòlida. No havent pujat pot interpretar-se que la situació podria ser més dèbil del que ens pensem. No apujar els tipus també ha portat que el dòlar perdés força respecte a l’euro fins situar-se a nivells d’1,14. Els mercats europeus baixaven amb força amb caigudes superiors al 2% i els mercats americans rondaven les pèrdues de l’1% al tancament d’Europa.

Categories: General Tags: