Home > General > Moviment pendular als mercats

Moviment pendular als mercats

27/08/2015

La inestabilitat ha vingut per quedar-se, almenys per un temps, i no se n’anirà solament amb un rebot tècnic i una baixada de tipus a la Xina. La sessió de dimarts a la nit als Estats-Units i la d’ahir al matí a Àsia van ser extremament inestables. Europa, de moment, marca la calma als mercats. L’indicador espanyol arrencava malmès per la baixada de Wall Street, arribant a caure un 2%. No obstant això, va aconseguir remuntar posicions i tancava amb descensos de prop de l’1% mantenint els 10.000 punts. L’efecte pèndol va ser la tònica dels mercats europeus que finalitzaven amb números vermells.
La sessió a Àsia no va ser més tranquil·la, Xangai obria amb pujades del 3% per pujar després un 4% i finalment tancar amb pèrdues. Tot i que persisteixen els dubtes sobre la capacitat de Xina per frenar la sangria borsària, el temor està més lligat amb les perspectives econòmiques. Les injeccions de diner del Banc Central serveixen per compensar, a dures penes, la liquiditat utilitzada per evitar majors depreciacions del iuan. Finalment al mercat de les divises, l’euro es mantenia més o menys estable al voltant dels 1,125 dòlars.

Categories: General Tags: