Home > General > Dilluns de malson

Dilluns de malson

25/08/2015

Els ingredients per a un dilluns negre estaven sobre la taula des de divendres a la nit, els temors es van cristal·litzar amb una obertura desesperançadora per a l’IBEX. L’indicador espanyol cedia prop d’un 4,5%, fent d’acròbata per no perdre el nivell dels 9.800. L’IBEX ha perdut més d’un 10% en solament quatre sessions. El mateix succeïa amb la resta dels mercats del Vell Continent, que perdien prop d’un 4%. Tots els sectors europeus anotaven descensos. No obstant això, els més pronunciats eren les d’aquelles companyies que tenien una major exposició a la Xina. Els mercats asiàtics arrencaven amb una caiguda lliure. L’índex de Xangai es deixava prop d’un 8,5%, el màxim des del 1997. En realitat, ahir no va passar res en l’àmbit macro. O res que no estigues sobre la taula des de feia vàries setmanes. La volatilitat s’ha disparat, davant els nervis, els operadors vénen. Darrere d’aquestes ordres hi ha la por a un refredament econòmic, amb la Xina i els mercats emergents passant de la gran esperança dels inversors a un punt de temor. La por a una aturada de la Xina té un efecte contagi negatiu a les economies i a les matèries primeres més vinculades.

Categories: General Tags: