Home > General > Mercats enfonsats

Mercats enfonsats

22/08/2015

La mala dada del PMI xinès, la caiguda d’ahir de Wall Street i la dimissió de Tsipras, juntament amb la convocatòria d’eleccions anticipades a Grècia, feien que els inversors es decantessin per les vendes. L’economia xinesa tornava a donar símptomes de desacceleració i el PMI manufacturer se situava al nivell més baix en sis anys i mig. Aquesta notícia ha repercutit molt negativament a les borses asiàtiques, fent que la de Xangai i la de Tòquio es deixessin un 4% i un 3%, respectivament. Per la seva part, Wall Street patia la major caiguda des de feia un any davant del dubte sobre la recuperació econòmica i les incerteses polítiques. A més, l’única dada manufacturera de la primera economia mundial també s’alentia al nivell més dèbil en quasi dos anys. Les borses europees encadenaven la quarta sessió consecutiva de descensos, on l’índex espanyol perdia els 10.500 punts després de caure un 1,4% a l’obertura. L’euro s’apropava a 1,13 dòlars davant el dubte que la pujada de tipus als Estats Units sigui al setembre. El preu del petroli seguia de capa caiguda amb el Brent a 46 dòlars per barril i el West Texas a 41 dòlars.

Categories: General Tags: