Home > General > Els mercats reboten després d’una setmana ‘horribilis’

Els mercats reboten després d’una setmana ‘horribilis’

14/08/2015

La boira es dissipava, Xina després d’una tercera devaluació va assegurar que donava per finalitzat l’ajust a la cotització del iuan. Els inversors atenuaven les pors generades aquests últims dies a una possible batalla comercial. L’euro aturava la seva escalada tant amb el iuan com amb el dòlar. La major estabilitat al mercat de les divises, deixava el camí planer a una remuntada en les borses europees. Amb aquest impuls, el Dax alemany, un dels indicadors més penalitzats d’Europa arran de la devaluació del iuan, recuperava els 11.000 punts. El CAC francès marcava els màxims intradia per sobre dels 5.000 punts. Les referències de la jornada obrien les portes a un rebot de les automobilístiques com Daimler, Volkswagen, BMW, i les empreses d’articles de luxe com LVMH, Hugo Boss o Burberry. L’indicador espanyol arribava a sumar-se a la remuntada i recuperava els 11.000 punts als seus màxims intradia. La sessió mitigava les pressions sobre Acerinox, Gamesa i en especial Abengoa, a les portes de la seva ampliació de capital. Finalment, la borsa neoyorquina arrencava la jornada sense una tendència clara després de la presentació de vàries referències macroeconòmiques, com la pujada de les vendes minoristes al juliol o la caiguda dels preus a la importació.

Categories: General Tags: