Home > General > Segona depreciació seguida de la Xina

Segona depreciació seguida de la Xina

13/08/2015

En ple mes d’agost, la Xina s’està encarregant de reactivar la dosi de tensió als mercats financers. Les autoritats del gegant asiàtic van anunciar ahir una nova devaluació del iuan de l’1,6%. La pressió exercida per la Xina podria portar a la Reserva Federal a traçar l’esperada pujada de tipus. Els números vermells es generalitzen a la renda variable. L’índex Nikkei de Tòquio baixava un 1,5%, tampoc s’escapava de la tendència baixista Wall Street, que se situava amb caigudes superiors a l’1%. Pel que fa a les borses europees, la majoria dels indicadors principals tancaven amb pèrdues del 3%. El Dax Alemany tornava a ser dels més penalitzats, amb les companyies automobilístiques, BMW, Volskwagen i Daimler, al capdavant del correctiu. El CAC francès perdia els 5.000 punts. L’indicador espanyol no era menys i concloïa la jornada per sota dels 11.000 punts. Inditex, que té a Xina com el seu segon mercat per darrere d’Espanya, es veia penalitzat amb una baixada del 4,29%. ArcellorMittal i Acerinox seguien amb la mateixa línia, el gir monetari a la Xina desinflava les cotitzacions dels metalls a mínims. Finalment al mercat de les divises, l’euro prolongava la seva remuntada situant-se per sobre dels 1,12 dòlars.

Categories: General Tags: