Home > General > Esperant l’acord final grec

Esperant l’acord final grec

11/07/2015

Els dos principals punts de tensió als mercats, el declivi de la Xina i la problemàtica de Grècia, presenten referencies més estimulants. D’una banda, l’índex Shangai Composite va ampliar la seva remuntada amb una pujada del 4,5%. I d’altra banda, l’última proposta presentada per Alexis Tsipras multiplica les opcions d’un acord durant el cap de setmana. Atenes, en una temptativa d’evitar el Grexit, va enviar una proposta molt semblant a la presentada pels creditors abans del referèndum. Aquestes notícies reforçaven l’entusiasme a les borses europees, que obtenien el seu segon ral·li consecutiu rondant el 3%. L’IBEX, sense cap obstacle, tancava amb un ascens de vora el 3,20% i recuperava els nivells de principi de setmana. Pel que fa als Estats Units, la borsa de Nova York encarava el final de setmana amb una pujada de l’1%. Finalment el mercat de divises i commodities es contagiava d’aquest optimisme, i l’euro, sense dades macro al davant, tocava el nivell dels 1,12 dòlars.

Categories: General Tags: