Home > General > Eleccions turques

Eleccions turques

12/06/2015

Després de les eleccions de Turquia, el partit actual del govern, l’AKP, segueix sent el més votat però perd majoria absoluta, dificultant la governabilitat del país. Pel costat positiu, les eleccions contribuirien a reduir el descontentament social contra el president Erdogan. Pel costat negatiu, serà difícil que Turquia dugui a terme les reformes econòmiques necessàries per solucionar els problemes de dèficit per compte corrent en un moment delicat per a molts emergents davant de l’incipient inici de la normalització de les polítiques monetàries als Estats Units. En aquest sentit, la possible conseqüència serà una depreciació de la lira turca. En aquest context i veient l’evolució dels mercats dels últims dos dies, l’e­fecte contagi ha estat nul.

Categories: General Tags: