Home > General > Grècia xoca amb Alemanya

Grècia xoca amb Alemanya

20/02/2015

Una nova bolcada a la borsa d’Atenes va esborrar unes pujades prèvies del 4%. El recel d’Alemanya a la nova proposta de Grècia frenava també la millora en la seva prima de risc. La tensió es va extremar a falta d’un dia (avui) per a la fi de l’ultimàtum donat a Grècia. El Govern grec va sol·licitar ahir formalment la petició per prorrogar el crèdit lligat al rescat, i l’Eurogrup ha respost amb la convocatòria d’una nova cimera que podria segellar l’acord. Al fre a les alertes sobre Grècia va contribuir també el Banc Central Europeu. El BCE va negar les informacions publicades a la premsa alemanya, que destacaven l’interès del BCE que Grècia adoptés controls de capital per frenar la desbandada de dipòsits que estan patint els bancs grecs. Però Alemanya es va encarregar de posar en dubte aquest creixent optimisme sobre un imminent acord. Considera que la nova proposta del govern d’Atenes no compleix les condicions del programa de rescat i no es correspon amb el criteri acordat dilluns passat per l’Eurogrup.

Categories: General Tags: