Home > General > L’ombra de Rússia

L’ombra de Rússia

20/12/2014

Durant els últims dies Rússia torna a centrar l’atenció als mercats (forta caiguda del ruble) i ha desembocat en una onada de por i temor a una nova crisi generalitzada als països emergents. La situació a Rússia és dolenta actualment. No obstant això, encara està lluny del tan comentat default. D’altra banda, el seu relatiu aïllament internacional a causa de l’efecte Ucraïna limitaria l’impacte directe a la resta d’emergents o, inclús, a Europa. Cal destacar que la vulnerabilitat de molts emergents davant de la caiguda del preu de les commodities, les perspectives d’enduriment de la política monetària als Estats Units i els desequilibris interns, fan que aquests països emergents siguin més vulnerables i sensibles a un deteriorament de la confiança dels inversors.

Categories: General Tags: