Magdalenes de Poma, sense gluten
Amb els dies de fred que han estat fent i que sembla que encara ens queden, no se a vosaltres però la veritat és que a mi em venia molt de gust encendre el forn i disfrutar de uns bons berenars de cap de setmana sense surtir de casa.
Així que avui us proposo una recepta ideal per acompanyar els vostres esmorçars o berenars. Unes magdalenes de poma, sense gluten.
Ingredients:
Per la massa de Magdalenes.
- 1oo g de farina sense gluten ( jo he utilitzat la Mix Dolci de Schär)
- 70 g de farina d’arròs
- 40 g de farina de Ametlla
- 10 g de llevat sense gluten
- 150 ml d’oli de gira-sol
- 160g de sucre
- 100 ml de llet. Podeu utilitzar també llet de soja o sense lactosa
- 2 ous
- un mica de sal
Per la compota de poma:
- 3 pomes
- 100 g de sucre
- 300 ml d’aigua
- una branca de canyella
Preparació:
Compota de Poma: Aquests passos són opcionals. Si ho preferiu, podeu comprar compota ja feta. O bé fer la recepta amb confitura de poma.
- Pelem i tallem a trossos petit les pomes
- Fiquem en una olla fiquem els trossos de poma, la canyella i l’aigua. Portem a ebullició a foc baix. I deixem uns 30 minuts.
- Trèiem l’aigua que sobri, la canyella i triturem.
- Deixem refredar.
Magdalenes:
- Preescalfem el forn a 215 ºC.
Nota: Si el vostre forn dóna la possibilitat de ficar calor només a baix, fiqueu la safata a una altura mitjana. Si no us deixa, fiqueu la calor a dalt i a baix i la safata a mitja baixa altura. Eviteu el ventilador del forn.
2. Barregem bé les farines juntament amb el llevat i la mica de sal.
3. Batem els ous amb el sucre. Si ho feu amb un robot: comenceu a velocitat baixa i aneu augmentat aquesta progressivament. Batem fins que dupliquin el seu volum.
4. Afegim la llet a poc a poc sense deixar de batre. Primer a velocitat baixa i anem augmentant la intensitat.
5. A continuació, afegim la barreja de farines. Continuem barrejant. I com hem fet en els passos anteriors anem augmentant la velocitat a poc a poc.
6. Per últim afegim l’oli. Ho fem en tres vegades, a velocitat baixa. Una vegada hàgim afegit tot l’oli augmentem la velocitat i batem fins a aconseguir una massa homogènia.
7. Aboquem una mica de la massa als nostres motlles per magdalenes. Jo utilitzo una cullera de servir gelat. A continuació amb una cullera de postre fiquem una mica de la compota de poma. Acabem d’abocar la massa fins a uns 2/3 dels motlles. I empolvorem amb una mica de sucre.
8. Introduïm al forn uns 20 minuts. Recordeu punxar-les amb un escuradents abans de treure-les.
9. Deixem refredar sobre una reixeta.
I ja tenim les nostres magdalenes preparades. Espero que us agradin.
Us pot resultar interessant també:
Comentaris recents